Hírek

2018-ban is volt igény a jó borokra és muzsikára

„4 nap, 19 borvidék, 69 borászat, 42 koncert, összesen 161 magyar és külföldi jazzmuzsikus 12 ország képviseletében”

Az előző évtizedek két talán legizgalmasabb nyári szabadtéri programjának fúziója, a Debreceni Bor-és Jazznapok osztatlan közönségsikert arat néhány éve Debrecenben, melyre belépőt 2018-ban kellett először váltani. Az ebből származó bevételből emeltük a szolgáltatás színvonalát: minden vendég kapott egy üvegből készült borospoharat, fehér abroszok kerültek az asztalokra, javítottunk a fény- és hangtechnikán. A korábbi évekkel ellentétben ezúttal szinte mindenkinek jutott hely, egyszerre ezernyolcszázan tudtak leülni. A toi-toikat jobb WC-konténerekre cseréltük, kézfertőtlenítőket helyeztünk el és a könnyebb tájékozódás érdekében önálló weboldalt is kapott a rendezvény.

2018-ban 19 borvidék, 69 borászat (+2 pálinkaház) legfinomabb tételeit kóstolhatta meg aki kilátogatott a fesztiválra. Debrecen egykori szőlőskertje, az Érmellék hagyományosan vendége a rendezvénynek, de helyet kaptak Debrecen Város idei borai is.

Rekordot döntött a fesztivál a külföldi fellépők számát tekintve: többek között amerikai, brit, dél-koreai, izlandi, horvát, cseh, olasz, szlovák, szlovén, román, svéd, ukrán vendégművészek léptek fel.

Több születésnapos fellépőt is köszöntöttünk a színpadon: Gyarmati Zoltán 80, Szőke Szabolcs 70, ifj. Szakcsi Lakatos Béla 50, Tommy Víg 80 éves lett 2018-ban.

Egyik különleges színfoltja volt a rendezvénynek J. Stivin, a legendás cseh fuvolista-szaxofonos, aki 40 éve játszott először Debrecenben.

Terveink szerint 2019-ben zenei fronton is áttörés várható, világsztár jazzformációk meghívását tervezzük.