Borászatok

Csanádi Szőlőbirtok, Császártöltés

Agrármérnök apa, vendéglátásban dolgozó anya, informatikus fiú és növényorvos testvére: a Csanádi família tagjai. Mi a közös bennünk? A szőlő és a bor szeretete.

Agrármérnök családként évtizedek óta foglalkoznak gyümölcs- és szőlőtermesztéssel. Borászati üzletágukat 2013-ban indították azzal a céllal, hogy a megtermelt szőlő minél nagyobb részéből saját maguk készítsenek prémium minőségű palackos borokat. Termékeik magas minőségét az ültetvényeikről gondosan válogatott alapanyagok, a magas színvonalú borászati technológia és fiatalos szemléletük biztosítja.

Családi gazdaságuk 2001-es megalakulását követően, Magyarország déli részén, a Duna-Tisza közén elterülő Hajós-Bajai borvidéken, Hajós és Császártöltés települések határában alakították ki fokozatosan a mára már 210 hektáron elterülő, művelésmódjában és fajtaösszetételében korszerű szőlőbirtokukat. A legjobb fekvésű ültetvényeik terméseiből válogatják össze az alapanyagokat, amelyeket kizárólag kézzel szüretelnek.

Boraik a kíméletes feldolgozásnak és az alkalmazott reduktív technológiának köszönhetően magukban őrzik a szőlőgyümölcs friss, zamatos jegyeit. Fiatalos szemléletük lényege, hogy a borkedvelő közönség asztalára könnyen fogyasztható, gyümölcsös, üde borokat tegyenek.

Újonnan létesült borászatuk elsősorban fehér- és rozéborok előállításával foglalkozik, de termékeik között szerepelnek már könnyen iható, gyümölcsös vörösborok is.

csanadiszolobirtok.hu

További borászatok: