Borászatok

Juhász Testvérek Pincészete, Eger

A pincészetet Juhász Attila és testvére alapították 1996-ban. A családi borászat története egy pici, nagyjából másfél hektáros kertgazdaságból indult. Az első nagy ugrás a borászat életében 2002-ben volt, amikor közel 10 hektár új telepítésű terület fordult termőre, köztük olyan kiemelkedő dűlők is, mint a Paptag, 2010 szintén kiemelkedő fontosságú év volt, ekkor jelent meg a piacon a Juhász Rosé, ami országos népszerűséget hozott a borászat számára. 2018-ban a borászat és a borok készítésének vezetését is átvette a második generáció, Juhász Ádám személyében. Ugyanebben az évben adták át a pincészet új borászati központját is, amely az ország egyik legkorszerűbb technológiájával rendelkezik. Ma már közel 350 hektár szőlő gyümölcséből készülnek a Juhász Testvérek borai, melyek magas minőségükről, tiszta gyümölcsösségükről és összetéveszthetetlen fajtajellegükről ismerhetőek fel. Számos hazai és nemzetközi borverseny díjaival büszkélkedhetnek.

További borászatok: