Borászatok

Szélkiáltó Pincészet, Tokaj

2016, az első éjvárat amikor szőlőt műveltünk és bort készítettünk, 13 multinál töltött év alatt megfáradt testtel és lélekkel vágtunk bele. Tudás nélkül, hatalmas ambícióval, határozott elképzelésekkel fogtunk hozzá, ezek semmit sem változtak. A tanult tudás hiányát a lassan növekvő tapasztalattal és ösztönösséggel pótoljuk, az ambíció továbbra is hatalmas és az elképzeléseink is határozottak, csak egészen mások, mint az elején.

A szőlőművelésben törekszünk a természetességre, a szőlő számára optimális feltételeket teremtve. Minimalizálni szeretnénk a növényvédelmet, de a cél az, hogy hibátlan termést tudjunk szüretelni. 

A borok spontán erjednek, csak ként (egyre kevesebbet) és ásványi alapú derítőszert kapnak. A szűrést is próbáljuk elhagyni a száraz boroknál amikor ez lehetséges, mert azt tapasztaltuk, hogy bármit teszünk (kénezés, derítés, szűrés…), mindig elveszítünk valamit, amit addig szerettünk a borban.

2017-ben költöztünk Bodrogkisfaludra, családi gyökereink Karcaghoz és Székelyföldhöz kötnek bennünket, négy gyermekünkkel és szüleink segítségével igyekszünk elérni céljainkat.

 

 

További borászatok: