Hírek

A legtrendibb jazzfesztivál: idén is Debreceni Bor- és Jazznapok!

A Nagyerdei Park zöldjébe, a Békás-tó partjára várják az ország minden borbarátját és jazzkedvelőjét 2022. augusztus 4-7. között a Debreceni Bor- és Jazznapokra.

Augusztus első hétvégéjén csupán egy városba, Debrecenbe kell eljönni ahhoz, hogy minden hazai borvidék nedűjét megismerjük és felfedezzük. Sőt, akár összevethetjük a különböző tájegységek borait, hogy azok mennyire testesek vagy könnyűek, mennyire fűszeresek, milyen virágok aromái fedezhetőek fel az illatokban vagy látható-e glicerin katedrális a pohár falán. Idén 6 borrégió és 22 hazai borvidék mutatkozik be 65 borászaton keresztül – így többek között a zalai, a soproni, az etyeki, a csopaki, a badacsonyi, a tokaji, a villányi és a mátrai pincészetek is górcső alá kerülhetnek. És mi az, ami a borhoz a leginkább illik? A házi sajtok.

És persze a jazz.

A fesztivált nappal a zöld erdő öleli körbe, éjjel pedig Alice Csodaországban színes, lombos fáit megidéző fények és sokezernyi izzó világítja meg a terepet, mialatt a tavon óriási vízi liliomok úsznak. A három zenei színpad felvonultatja a hazai jazz műfajában alkotó zenészek és zenekarok élvonalát, fiatal, kísérletező jazzistákat és tapasztalt, ismert jazzmestereket – közel 45 formációt hallhat és láthat a közönség.

A jazz, a csodálatos borok és az erdei, zöld környezet együttes élménye azok számára is üdítő, akik a zene miatt érkeznek, azoknak is, akik a borok iránti kíváncsiságaikat szeretnénk kielégíteni, de a kulturált szórakozni vágyóknak is tökéletes hétvégi program.

1972 óta.

A Debreceni Bor- és Jazznapok Magyarország legrégebben létező jazzfesztiválja, melyet – a 2020-as év kivételével – 1972 óta minden évben megrendeztek. A jazz és a bor tökéletes párosításnak mutatkozott, hiszen az árnyas lombok alatt kortyolgatni, kóstolgatni számtalan ízt, miközben lágy vagy éppen füstös jazz szól, megismételhetetlen élményt nyújt.

A 2022. augusztus 4-7. közötti Debreceni Bor- és Jazznapok kulisszatitkairól a fesztivál Facebook eseményéből és innen a honlapról értesülhetnek az érdeklődők.