Fellépők A-Z

Debrecen Dixieland Jazz Band feat. Oliver Franc (FR), Benoit de Flamesnil (FR) és Gyárfás István

Stég színpad

A zenekart 1984-ben alapította Gyarmati Zoltán szaxofonos, a legendás Debreceni Jazz Quartet tagja.
A dixieland kezdettől fogva számos hazai és külföldi meghívást kapott és 1985 óta a Debreceni Jazz Napok állandó résztvevője. Európa csaknem összes országában és két alkalommal a jazz őshazájában az USA-ban is nagy sikert aratott. Sok emlékezetes koncertet adott neves hazai és külföldi vendégekkel. A dixieland-örökzöldek és saját szerzemények mellett klezmer, hot jazz, gospel számokat is játszik. 2018-ban a zenekar elnyerte a Megéve-i jazz verseny közönség díját.

Zenekar tagjai:
Gyarmati Zoltán – szaxofon
Gyarmathy István – klarinét
Kovács János – trombita/ének
Tóth Dániel – harsona
Tikász Sándor – bendzsó/gitár/ének
Kerekes Imre – tuba
Pataji Géza – dob
Kovács Marietta Mária – hegedű, ének

A szopránszaxofonos Olivier Franc Syney Bechet egyik még élő tanítványa. Apja klarinétosként André Réwéliotty zenekarának tagja volt, ez a zenekar játszott rendszeresen Sidney Bechet-vel. Olivier a 70-es években kezdte karrierjét, 1976 óta szólista. 19791-ben a Francia Jazz Akadémia által alapított “Sidney Bechet Díj” nyertese lett. 2006 óta használja azt a szaxofont, amin annak idején Sidney Bechet is játszott.

Benoît az 1930-as 40-es és 50-es évek nagyszerű harsonásainak nyomdokain haladva szabadúszó zenészként gyakori vendége a new orleans-i és szwinges hagyományokat ápoló kisebb és nagyobb formációknak. 15 éve járja a világot Olivier Franc zenekarának tagjaként.

Első nap •
17:00 - 18:00
Stég színpad
1 2 3 5