Fellépők A-Z

Gyárfás – Premecz Organ Trio

Harmadik nap •
23:20 - 00:20
Synergy színpad
  • Gyárfás István – gitár
  • Premecz Mátyás – Hammond orgona
  • Jeszenszky György – dob

Hiány a magyar jazz zenei palettán az igazi Hammond orgona – gitár hangzás, pedig a két hangszer remekül kiegészíti egymást.

A nemrég alakult trió ezt, az 50-es évek végén és 60-as évek elején világhódító útjára induló stílust idézi fel, természetesen némiképp mai köntösben. Egyúttal emléket állítva olyan jazz óriásoknak, mint Jack McDuff, Jimmy Smith, Larry Young vagy Richard „Groove” Holmes. Nemrég jelent meg első CD-jük, “Organ Grinder’s Suite” címmel.

A közreműködő zenészek, Gyárfás István-gitár, Premecz Mátyás- hammond orgona és Jeszenszky György-dob, mindhárman hangszerük mesterei. Gyuri az egyik legfoglalkoztatottabb magyar jazz-dobos, többek között az Equinox és a Juhász Gábor trió oszlopos tagja, emellett a Zeneakadémia Jazz Tanszékének tanára. Matyi a Kéknyúl Hammond Band vezetője, a jazzma.hu olvasói több ízben is őt választották az év orgonistájának. Gyafi saját trióján kívül a Gyafi and Friends-et vezeti, szintén tanít. Többször lett az év jazz-gitárosa, 2016-ban pedig neki ítélték a legrangosabbnak számító, Szabó Gábor életműdíjat.

További fellépők:

Első nap •
17:00 - 18:00
Synergy színpad
1 2 3 5