Fellépők A-Z

Szakcsi Jr. Renaissance

Negyedik nap •
17:40 - 19:40
Fúziós színpad

Szakcsi Jr – billentyűk
Claudia Castagno – ének
Varga Balázs – gitár
Torma Rudolf – basszusgitár
Fazekas Tamás – dob

Ifjabb Szakcsi Lakatos Béla legújabb zenekara szinte kizárólag saját zenét játszik. Ez alól kivétel két szám, melyek két példakép előtti tisztelgésként kerültek a repertoárba: Szakcsi Lakatos Béla egy szerzeménye a Saturnus korszakból, valamint Babos Gyula egy témája.

A formáció az igényes jazz harmóniavilágát megtartva modern jazz játszik populáris formában. Fúziós zene ez, mely nagy hangsúlyt fektet a dinamikára. Repertoárjuk a jazz különböző korszakaiból ad ízelítőt, de hallhatók a klasszikus zene romantikus és modern témái is. A formáció az énekhangra épül, amely nem énekszerű, hanem instrumentumként szerepel.

A gyönyörű hangú énekes, Claudia Castagno a legendás zongorista, Garay Attila unokája. Varga Balázs a fiatal gitáros generáció legtehetségesebb muzsikusa, aki minden zenei környezetben képes otthonosan mozogni, méltó utódja a nagy gitáros nemzedéknek, mint pl. Babos Gyula vagy Zoller Attila.

Torma Rudolf a legendás bőgős és basszusgitáros, aki a hazai jazz élet több generációjával játszott, itt is a biztos, intelligens alapokért a felelős.
Fazekas Tamás fiatal kora ellenére zeneileg nagyon érett és dinamikus dobolása pedig a legnagyobb ütősökre emlékeztet.

További fellépők:

1 2 3 6