Fellépők A-Z

Tóth Lajos Trio (HUN/SI)

Jazzma színpad

Tóth Lajos zongorista 9 éves korában kezdett érdeklődést mutatni a zene iránt, és kezdte el klasszikus tanulmányait. Magyarországon Bori Viktortól és Nagy Jánostól sajátította el a jazz-zongorázás alapjait. 2011-ben a grazi Zeneművészeti Egyetem jazz-zongora szakos hallgatója lett, ahol Olaf Polziehn német zongoristától tanult.

A trió 2012-ben alakult a szlovén származású Miha Koren nagybőgőssel és Balogh Balázzsal. Repertoárjukban szerepelnek jazz-sztenderdek átiratai és a fiatal zongorista saját szerzeményei is. Zenéjük kellemesen ötvözi a kortárs és a tradicionális jazz elemeit.

A csapat azóta számos külföldi és hazai fesztiválon lépett fel alakulásuk óta, többek között 2013-ban az 5. Marosvásárhelyi Jazz versenyen a trió kiérdemelte a legjobb zenekar díját, és Lajos elnyerte a legjobb hangszeres előadó díjat. 2015-ben Strong River című szerzeményével elnyerték a Downbeat magazin Student zenei díját, 2016-ban pedig első helyezést értek el a Moszkvában elsőként megrendezett Big Sky nemzetközi Jazzversenyen.

Zenekar tagjai:
Tóth Lajos – zongora
Miha Koren (SI) – bőgő
Balogh Balázs – dob

Első nap •
17:00 - 18:00
Jazzma színpad
1 2 3 5