Fellépők A-Z

Urbán-Révész Duó

Fúziós színpad

Nemrégiben a duózás akadályokkal teli, de mégis gyönyörű terepére merészkedett a hazai jazz élet két kiválósága, Urbán Orsi énekes és Révész Richárd zongorista. Stúdióba vonultak, és elkészítették az „I Know You Love Me” című albumot. A repertoár a jó értelemben vett eklektika jegyében lett összeválogatva, hiszen soul és pop slágerek, klasszikus jazz standard-ek és latin kompozíciók csendülnek fel. Van itt – a címadó – Rachelle Ferrell-sláger, az „I Know You Love Me”, Stevie Wonder kincsestárából az „I Can’t Help It” és az Aretha Franklin előadásában halhatatlanná vált „(You Make Me Feel) Like a Natural Woman”. „Sztenderd-ügyileg” a „The Masquerade Is Over” (Herbert Magidson-Allie Wrubel), a „Harlem Nocturne” (Earle Hagen-Dick Rodgers) és Chick Corea zseniális kompozíciója, a „Spain” került rögzítésre.
Persze Révész Richárd nagy szerelme, a latin muzsika sem maradhatott ki a menüsorból, így került „képbe” – többek között – a temperamentumos „O samba e o tango” (Amado Régis-Arthur Régis) és az „O ella o yo” (Juan Carlos Calderón), de a fent említett „Spain”, ebbe a „csapatba” szintén besorolható.
Urbán Orsi minden dal kapcsán bizonyítja, hogy stílusosan, ízlésesen, nagy szívvel-lélekkel énekel. Kristálytiszta, ugyanakkor a megfelelő helyeken karcos, „dögös” hangja, frazírozása igazi „libabőr élmény”! Ha mentor vónék a mostanság zajló tehetségkutatóban (sic!), gondolkodás nélkül mondanám.
– Jössz velem az élő show-ba!
Az elsősorban a latin-jazz nagymestereként ismert Révész Richárd – újra! – megmutatta, hogy bizony más területeken is a „supreme” kategóriát képviseli. Itt a jó példa, hogy senkit ne skatulyázzunk be, adjuk meg az esélyt a művészeknek, hogy több irányzatban felvillanthassák tudásukat!
Ezen az estén kedvenc dalaikból válogatnak.

Zenekar tagjai:
Urbán Orsi – ének,
Révész Richárd – zongora