Borászatok

Balaton – Garamvári Szőlőbirtok (Balatonboglár)

A Garamvári Szőlőbirtok egy igazi családi vállalkozás, melyet immáron 3 generáció együttes részvétele alakít és hajt előre. Cégünk története Garamvári Vencellel kezdődött, aki 1966-ban diplomázott a Kertészeti Egyetem borászati szakán, majd Magyarország legnagyobb pezsgőüzemében kezdte meg karrierjét, ahonnan kereskedelmi igazgatóként távozott. 1990-ben néhány lelkes, újító szellemű társával megalapították a Vinarium nevű céget, mely prémium borokat készítő borászatok képviseletével és boraik kereskedelmével foglalkozott.

Hamarosan azonban a saját borok és pezsgők elkészítését tűztük ki célul, és 1993-ban a cég megvásárolta első dűlőit a Dél-Balatoni régió balatonboglári és balatonlellei tájain. 1996-ra a Budafokon található Sörház utcai pince is a család tulajdonába került, mely tökéletes lehetőséget teremtett a pezsgőkészítésre: a majdnem 5000 m2 föld alatti, ideális hőmérsékletű helyszín felújítása és felszerelése után kezdődött meg a “méthode traditionnelle”, vagyis champagne-i technikára alapuló pezsgőink készítése. Az elsők 1999-ben láttak napvilágot, Chateau Vincent néven. Mára már 3 generáció dolgozik együtt a Garamvári Szőlőbirtokon.

A mai napig aktív részt vállaló Vencel, és felesége, Zsuzsa az alapokat fektették le: mind szakmai, mind értékrendi értelemben, melyre a család következő generációi ráépítenek, fejlesztenek, újítanak. Ugyanakkor megőrzik és szeretik azokat a hagyományokat, amelyek alapján ők – és a Szőlőbirtok is – felnőttek. A 3 generáció együttes munkájának, a hagyományoknak, a tapasztalatnak, az újító szándéknak az egysége az, ami előre viszi birtokunkat. A fejlesztés és fejlődés sosem áll meg, és évről évre arra törekszünk, hogy még szebb, még tökéletesebb borokat és pezsgőket kínálhassunk.

További borászatok: