Borászatok

Bolyki János, Eger

A Bolyki pincészetben egyedülálló helyen, egy régi kőfejtőbe vájt hagyományos tufapincében, a hordók között kóstolhatja meg a kézműves borokat, összehasonlítva a különböző évjáratok jellegzetességeit. A borász személyesen mutatja be a régi kőfejtőt, a borkészítés technológiáját és a borokat, amihez bükki biosajtokat kóstolhatnak a borokhoz párosítva.

A pincészet Eger belvárosától tíz percre helyezkedik el egy régi kőfejtő 30 méteres falai között, egy igazán izgalmas helyen található parkosított környezetben. A kőfejtő 3,2 hektáron helyezkedik el négy bányaudvarban, melyek alagutakkal vannak összekötve. A birtokhoz 9 pince tartozik: hordós pincék, palackos érlelő pincék és vendéglátó pincék, melyek mindegyike megtekinthető egy pincelátogatással egybekötött borkóstoló során. A borbemutató történhet a csendes, parkosított bányaudvarban 30 méteres falak között, vagy kóstolóhelyiségeink valamelyikében.

Borfajták:  Cabernet franc, Hárslevelű, Kadarka, Kékfrankos, Portugieser, Királyleányka, Sauvignon Blanc, Zweigelt, Merlot, Pinot noir, Blauburger, Syrah (vagy Shiraz)

www.bolykipinceszet.hu

További borászatok: