Borászatok

Felső Pannon – Paulus-Molnár Borház (Mór)

Molnár Pál vagyok, gyerekkorom óta a bor és a szőlő körül forgott az életem. Boldog ember vagyok,  mert azon kevesek közé sorolhatom magam, akiknek gyermekkori álma válhatott valóra. Ez az álom egy saját borászat volt. Mindig is becsültem ha a kitartás alázattal párosulva értéket teremtett. Álmaim szüleménye ez a borászat, melynek gyökerei a gyermekként megélt móri élményekben és családi szüretekben rejlenek.

A szőlők telepítése 2008-ban kezdődőtt a Móri Bor KFt.-vel, magát a Paulus Borházat 2012-ben alapítottam. A Paulus Molnár Borház jelenleg 130 hektár termőterülettel rendelkezik. Legnagyobb területen Generosa-t, Ezerjót, Olaszrizlinget, Chardonnay-t és Királyleánykáz és Sauvignon Blanc-t telepítettünk.

130 hektár újtelepítésű szőlőterület a varázslatosan szép, festői környezetű Vértes-hegység lábánál. Ez az értékes szőlőterület az alapkő, melyre bátran építhettük a móri borvidék egyik legnagyobb borászatát. Szőlőterületeink 90%-a Móron a Kecskehegyi-, Pohárhegyi-, Fehérházi-, Vajali- és  Vénhegyi-dűlőben, valamint 10%-a Csókakő Aranyhegyi-dűlőjében találhatóak, kivétel nélkül I. osztályú szőlőkataszteri termőhelyen. Legnagyobb területen Ezerjót, Királyleánykát és az 50-es években Móron Bíró Károly által nemesített,majd méltatlanul elfeledett Generosát telepítettük.Jelenleg 15 fajta fehérszőlővel dolgozunk.  A fehérszőlők mellett megállja a helyét a Pinot Noir fajta is a Móri Borvidéken, melyből a mai bordivatnak legfelelofriss, málnás-ribizlis jegyekkel rendelkező Rosénkat készítjük.

További borászatok: