Pannon – Sauska Borászat (Villány, Tokaj)

A pince tartályos erjesztőkapacitása 1000 hl, illetve hordóban 550 hl. Feldolgozó kapacitásunk illeszkedik a területeink méretéhez, így 400 – 7000 kg-ig könnyen, és szakmailag precízen tudunk egy-egy parcellát préselni.
Bortípustól függően fürtösen, bogyózva, valamint bogyózva-áztatva nyerjük ki a mustot.
Dűlőink változatosságához igazítva a borokat kisméretű tartályokban, illetve hordókban (230-500 literes) erjesztjük. Egyszerűbb, frissebben piacra kerülő tételeink tartályban erjednek, és csak részben kapnak fahordós érlelést.
Érlelő pincénk befogadóképessége 200 db hordó. Döntően magyar és többféle francia hordóval dolgozunk, a kádárokkal sokéves kapcsolatot ápolunk, személyes látogatásaik és közös kóstolóink nyomán döntünk a használt hordókról. Minden tételt külön kezelünk, fejlődésüket napi rendszerességgel figyeljük és dokumentáljukmagunk számára és feléjük is.
2011-től pezsgőt is készítünk, egyértelműen a tradicionális eljárás mellett tettük le a voksunkat, így ennek a szellemében követjük a művelési és technológiai lépéseket.