Tokaj -Tokaj Art Wine (Tállya)
A tokaji borvidék ikonikus borai, különösen magas minőségben: ez a Tokaj Art Wine borászat.
A minőséget nem csak a tapasztalat, de Tállya válogatott dűlői is adják. Tokaj-Hegyvidék szőlőfajtáiból, a furmintból és a sárgamuskotályból érlelik a tokaji aszút, a késői szüretelésű és gyöngyöző borainkat. Emellett egyedi fejlesztésű tokaji pezsgőt is előállítanak.
Az aszú készítéshez misztikus folyamatokat hívnak segítségül: amikor hideg éjszakák követik a meleg nappalokat, és a páratartalom ideális, bűvös bevonat képződik a gyümölcsszemeken. Ha a természet kegyes volt, és megtörtént a varázs, akkor a szemenkénti szüret után a rendkívül magas cukortartamú aszott töppedt gyümölcsöt 18 hónapig érlelik a tölgyfahordókban.
A vidék másik legendája, a szamorodni. Hozzá a szemeket az aszúsodás kezdetén szüretelik, majd egyben préselik, és végül 6 hónapig érlelik.
“Élvezzétek minden kortyban a tokaji borok kifinomult ízvilágát, melyek méltón képviselik ezt a különleges vidéket.”