Borászatok

Tokaj – Holdvölgy (Tokaj)

Mád – a borvidék meghatározó települése volt a történelem során – már a XV. században is létezett, a legrégebbi oklevelekben is mezővárosként említik. A múltban bárók, grófok, nemes urak és borkereskedők találkozóhelye volt. Itt dőlt el borászati és kereskedelmi szempontból a borvidék sorsa.

A Holdvölgy 28 hektáron gazdálkodik. Birtokunk Tokaj-Hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő 30 parcelláján terül el. Az érlelő pince összesen 1,8km hosszú járataival a környék egyik legrégebbi és leghosszabb pincerendszere, amelynek egyes részeit már a XV. században elkezdték megépíteni.

A borászat megalapításának kezdete egy születésnapi ajándékhoz kapcsolódik. Az egyhektáros szőlőterületből 2021-re a Birtok 28 hektáros lett, amely fejlődésének célja egy ikonikus, nemzetközi márka megalapításának víziója volt. A világ valamennyi nagy borvidékét számba véve a 21. sz. elején erre kizárólag Tokaj-Hegyalja és azon belül Mád adott lehetőséget.

Parcelláink területi szétszórtsága még dűlőn belül is egyedi karakterű borok alkotására ad lehetőséget. Birtokösszetételünk sokszínűsége és gazdagsága köszön vissza később borainkban is. Környezettudatos szőlőművelést folytatunk, amelybe folyamatosan az ökológiai termelés egyre több elemét integráljuk. Fontos számunkra a hiteles, minőségi szőlőtermesztés a teljes vegetációs időszakban. Ez a kiváló minőségű bor megszületésének alapja. Termőtőkéink egészségére és a megtermelhető mennyiség egyensúlyára törekszünk.

További borászatok: