Borászatok

Tokaj – Pajzos Tokaj (Tokaj)

A világszinten is ismert Tokaji Borvidéken évszázadok óta kiemelkedő minőségű borok születnek. Az itt található terroir rengeteg lehetőséget rejt magában. 1992-ben tizenkét francia befektető ezt felismerve megvásárolta az addig állami tulajdonban álló Pajzos dűlőt. 1997-ben a befektetők között addig csak csendestársként jelen lévő Jean-Louis Laborde agrármérnök is aktív taggá és elkötelezett borrajongóvá vált. Többségi tulajdont szerzett, majd 2000-ben felvásárolta Megyer dűlőt, és egyedülálló reformokat hozott a szőlőtermesztésben és a borkészítésben is. A Pajzos Zrt. borai azóta a világ számos országában helyet kapnak a vacsoraasztalon, kiváló presztízsű éttermekben, valamint exkluzív gálavacsorákon, így öregbítve a Tokaji Borvidék és a Tokaji borok hírnevét.

A Pajzos Zrt. borait a bodrogolaszi Pajzos és a sárospataki Megyer dűlők prémium terméséből készítjük. Ezeket a borokat pincészetünk a tokaji hagyományoknak megfelelően gondos szőlészeti és borászati munkával, hordós érleléssel, illetve a modern borkészítési eljárásoknak megfelelően reduktív verzióban is készíti.

Boraink tökéletesen kifejezik két nagyszerű dűlőnk különböző adottságait.

Amíg a hűvösebb Megyer dűlőről származó szőlő ásványos, friss és lendületes savszerkezetű borokat ad, addig a melegebb Pajzos dűlőből származó borokat zamatos, gyümölcsös aromavilág jellemzi, amelyek az idő múlásával sem veszítenek a gerincet adó savak frissességéből.

További borászatok: