Tokaj – Paunoch Birtok (Erdőbénye)
A Paunoch Birtoknál a borokat a lehető legkevesebb beavatkozással, organikus szemléletben készítik. Nem használnak felszívódó növényvédő szereket, a hozamot tudatosan korlátozzák – így tudják boraik visszaadni az évjárat és a tokaji terroir egyedi karakterét.
A kézzel szüretelt szőlőből természetes fehérborokat készítenek, hordóban és palackban érlelve. A borok évekig megőrzik értékeiket, és csak akkor kerülnek a pohárba, amikor igazán eljött az idejük.
Két dűlő adja a borok gerincét. A Rány-dűlő riolittalajú, köves terület Olaszliszka és Tolcsva határában. Itt 50-60 éves Furmint és Hárslevelű tőkékből készülnek prémium Field Blend és édes borok. A Kulcsár-dűlő egy magas fekvésű fennsíkon fekszik, kovaköves talaján ásványos, feszes Furmint és Hárslevelű tételek születnek – ezek alkotják a birtokborok alapját.