Borászatok

Tokaj – Tokaj Oremus Pincészet (Tokaj)

A Tokaji borvidék, vagy Tokaj-Hegyalja, a Magyarország északkeleti részén végighúzodó Északi Középhegységben található. Tolcsva községe és az ott található Oremus Pincészet a térség földrajzi központja. 2002-ben az UNESCO Világörökség Bizottsága felvette a világörökség listára,  elismerve így a Tokaji borvidék kiváló természeti viszonyait, az évszázadokra visszanyúló hagyományőrző és értékteremtő képességét.

A rendszerváltás után mindössze 3 évvel, 1993-ban, az Álvarez család megvetette lábát Magyarországon és megalapította a Tokaj- Oremus birtokot. A pince bortermelő tevékenységét a tolcsvai birtokközpontban fejti ki, ahol 1999-ben felépült- a több kilométert befutó és már a XIII. század óta használatos pincelabirintussal összekötött – új borház.

Az Álvarez család, a bor iránt érzett tisztelet mellett, sok időt és figyelmet szentelt arra, hogy megismerje a bor történetének és előállítási folyamatának minden apró részletét. Arra törekedtek, hogy az új pincészet építkezési munkálatai a lehető legnagyobb mértékben őrizzék meg a hagyományokat.

Pontos stílus, a borvidék igazi nagykövete, mely több tucat országba juttatja el sikerrel Tokaj üzeneteit. Az ezredfordulóra átadták az új épületeket is, amik szépen kiegészítik a klasszicista kúriát. Minden kategóriában felismerhető, modern klasszis márkákat köszönhetünk Tolcsva közismert birtokának. A szamorodni és a late harvest mellett is kitartanak, száraz borokban komoly sikereket értek el már a 90-es évek Mandolásaival is. Aszúik tették őket igazán híressé, óriási szerepük volt a rendszerváltás utáni új aszústílus kibontásában. Aszún keresztül a legtöbb évjáratot be tudják mutatni. Jellemzően koncentráltabb, szépen hordózott jelleget mutatnak boraik, igen komoly érlelési potenciál mellett.

További borászatok: