Fellépők A-Z

Debrecen Dixieland Jazz Band feat. Gyárfás István

Negyedik nap •
20:00 - 21:00
Stég színpad

A Debrecen Dixieland Jazz Band megalakulásától fogva számos hazai és külföldi meghívást kapott és 1985 óta a Debreceni Jazz Napok állandó résztvevője. A zenekar tagjai ma is büszkék arra, hogy már két évvel megalakulásuk után, 1987-ben, az Európai Rádió Unió Tonderi Fesztiválján (Dániában) sikerrel képviselték Magyarországot, és már 1989-ben eljuthattak az európai oldtimers zene kiemelkedő ünnepére, a Drezdai Dixieland Fesztiválra.

A zenekar fennállásának 38 éve alatt több mint 1000 koncertet adott Európa csaknem összes országában, valamint két alkalommal a jazz őshazájában, New Orleans-ben is. Ezen túl természetesen a különböző hazai jazz és dixieland fesztiválok rendszeres vendégei is voltak.

A Debreceni Bor- és Jazznapokon Gyárfás István jazz-gitár előadóművész lesz a Debrecen Dixieland Jazz Band sztárvendége. Az idők során szinte minden jelentős magyar jazz-művésszel játszott együtt, mint például Lakatos “Pecek” Géza, Pege Aladár, Szabados György, “Szakcsi” Lakatos Béla. Eddig hat lemeze jelent meg saját nevén és több mint harminc albumon működött közre. Reméljük, hogy a debreceni dixi formációval is tartós lesz a zenei kapcsolata.

További fellépők:

1 2 3 6