Fellépők A-Z

Enyedi Sugárka JazzTett

Harmadik nap •
17:30 - 18:30
Bridge színpad

A hegedű tanulmányokat is végzett dalszerző-szövegíró énekesnő, Enyedi Sugárka jazz ének versenyek többszörös díjazottja. Pályája egyetemistaként indult a Bartók Rádió Nemzetközi Jazz Ének versenyének különdíjával, ahol az Al Jarreau vezette zsűri Magyarország legjobb hangú énekesnői közé választotta. Sugárkát azóta több oldaláról ismerhette meg a közönség: saját és független színházi produkciókból, jazz fesztiválokról, a Művészetek Palotájából, és az Opus Jazz Club Jazzy Live sorozatából. Számos szövegírói lemez fűződik a nevéhez; hét európai országban, valamint az USA-ban mutatkozott be. Egy közép-európai, és két Egyesült Államok-beli turné valósutl meg olyan nevekkel, mint többszörös Grammy díjas Caleb Sean (Snarky Puppy, Michael Bublé), a jazz tenor szaxofonos, filmzeneszerzô Johnny Reno (Sin City), a többszörös díjazott jazz orgonista Jakub Zomer, valamint a legendás Eddie Gómez zongoristája, Stefan Karlsson.

A hazai közönség a Debreceni Bor- és Jazz Napokon nemcsak a megújult Jazz Tett felállásban, hanem új saját dalokkal és hangszerelésekkel gazdagodva hallgathatja a zenekart. Az Enyedi Sugárka Jazz Tett évek óta a spanyol ajkú latin jazz kreatív, újító szellemű képviselôje Magyarországon. Sugárka második önálló lemeze, a 2017-ben CD-n megjelent You’re calling me, főként saját dalok gyűjteménye, mely a hagyományos ’pop jazz’ éneklés hangulatából kiindulva hol modern stílusjegyekkel, hol latin ritmusokkal és akusztikus megszólalással foglalja dallamos jazzbe az emberi értékek tisztaságát, az élet apró örömeit és nagy kihívásait. Harmadik lemezük 2021 őszére várható.

A koncerten elhangzó könnyed, derűs hangvételű, vagy hömpölygő, meditatívabb szerzemények bossa nova, flamenco alapú, karibi ritmusokat is tartalmazó darabok, érzelemdús improvizációkkal, személyes történetekkel. Az énekesnő saját szövegei kendőzetlenül őszinte életképek, spanyol, angol és magyar nyelven. A dalok ritmikai és dallambeli inspirációja a különböző zenei kultúrák iránti nyitottság, a folyamatos kutatás, tanulás, illetve a tánc maga. Mindezek a jazz kínálta nyílt térben képesek egyesülni és kiteljesedni a kellő szabadsággal és érzékenységgel. A hangszerelések három kontinens zenei spiritualitásának és izgalmas, sokrétű érzésvilágának feltárása, találkoztatása során születnek.

Enyedi Sugárka – ének

Takács Donát – basszusgitár

Schmidt Misi – zongora, billentyűk

Molnár Matyi – dobok, ütőhangszerek

Zsoldos Dániel – ütőhangszerek

További fellépők:

1 2 3 6