Fellépők A-Z

Gyárfás Family Trio

Második nap •
19:15 - 20:15
Stég színpad

A Gyárfás Family triót a közismert gitáros, Gyárfás István, művésznevén “Gyafi” valamint fiai, Attila és Péter alkotják. 

A Szabó Gábor-díjas gitárművész talán nem is szorul bemutatásra, hiszen évek óta gyakran ő vezeti a jazzma.hu olvasói és kritikusi népszerűségi szavazólistáit. Állandó fellépője a külföldi és hazai fesztiváloknak, kluboknak, az utóbbi években fellépett Izráelben, Kenyában, Indonéziában és Qatarban is.

Két tehetséges fia zenei tanulmányait külföldön végezte. A dobos Attila, diplomáit Hollandiában, a Hága-i királyi konzervatóriumban és Amsterdam-i akadémián szerezte. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneakadémia Jazz Tanszékének dob tanára. Péter, a zongorista, bachelor diplomáját a Graz-i akadémián szerezte, jelenleg Helsinkiben, a Sibelius akadémia hallgatója, master szakon.

A zenekar megszólalására az érzékeny kamarajáték jellemző, ahol a balladisztikus hangzás finomságát időnként sodró swing, néha pedig élénken lüktető latin ritmusvilág váltja fel. Műsorukon népszerű jazz-standardek feldolgozásai szerepelnek egyedi, kreatív előadásmódban, valamint néhány friss, saját szerzeményük.

A zenekar tagjai: Gyárfás István – gitár, Gyárfás Péter – zongora, Gyárfás Attila – dob 

További fellépők:

Első nap •
17:00 - 18:00
Stég színpad
1 2 3 5