Fellépők A-Z

Hajdu Klára Quartet feat. Szakonyi Milán

Harmadik nap •
19:00 - 20:00
Fúziós színpad

Hajdu Klára a hazai jazz élet kiemelkedő énekes-dalszerzője, tanára, akit a MagyarJazz szerkesztői és a Jazzma.hu olvasói idén is az év énekesnőjének választottak, illetve a 13 éves quartetjét is a kedvencek közé sorolták. 

Eddigi három lemezüket a magyar jazz csatornák mellett már holland, német és mexikói országos rádiók is játsszák, Japánban is terjesztik.

Legújabb, ‘Journey’ c. lemezük Fonogram-jelölt lett “Az év hazai jazz albuma” kategóriában, de a Jazzma.hu olvasói is az év legjobb jazz albumának választották. 

Klára a zenekara mellett 5 éve énekel és alkot együtt párjával, Szakonyi Milánnal. “You’re Gonna Rise” című első közös szerzeményüket “A Dal2019” szakmai zsűrije beválogatta a legjobb 30 közé. 

Milán hazánk egyik legkülönlegesebb hangú énekese, aki amellett hogy 2013 óta énekel az ország legismertebb jazz zenekarában, a Fonogram-díjas Balázs Elemér Groupban, a magyar könnyűzenei élet oszlopos tagja. Gitárosként, hangszerelőként, zeneszerzőként együtt dolgozik Boggieval, illetve az áRON feat. Szakonyi Milán nevű projektben pedig Romhányi Áron jazz-zongoristával játszanak főleg saját dalokat. Emellett szóló műsorával járja az ország klubjait és jelenleg saját dalokon is dolgozik.

A zenekar tagjai: Hajdu Klára – ének, Cseke Gábor – zongora, Soós Márton – nagybőgő, Richter Ambrus – dob

vendég: Szakonyi Milán – ének, gitár

További fellépők: