Fellépők A-Z

Tony Pusztai Trió

Második nap •
21:00 - 22:00
Stég színpad

Pusztai Antal több nemzetközi szaklap kritikusa szerint generációk óta az egyetlen gitáros, aki a klasszikus zenét és a jazzt egyaránt ilyen magas színvonalon műveli. Bravúros technikáját nemegyszer Paco de Luciajéhoz hasonlították. Legutóbb a Bécsi Zeneművészeti Egyetem hallgatójaként, Alvaro Pierri művészcsoportjában tanult. 

A trió két tagja is aktív zeneszerzőként is tevékenykedik. Pusztai Antal szólólemezein kívül zeneszerzőként is közreműködött a Grammy-díjra jelölt Lee Ritenour – A Twist of Rit című lemezén. Stummer Márton – First Step szerzői lemeze pedig 2020 áprilisában jelent meg, melyen Pusztai Antal is közreműködik. Julius Lendvay klasszikus és jazz bőgőművesz, rendkívül magas stílusérzékkel és improváziciós készséggel gazdagítja a trió hangzását.

A három muzsikus számtalan formációban és szólistaként is koncertezik hazai és nemzetközi színpadokon is.

A trió hangzásában megjelennek a jazz, latin és kortárs jazz és komolyzene elemei is. Ugyanakkor lehetőséget ad a hallgatóságnak az önfeledt szórakozásra a temperamentumos latin és spanyol zenei elemek használatával. Játékuk improvizációban gazdag mégsem öncélú. A két klasszikus gitár széles körű technikai használata komplett hangzást ad, a bőgővel kiegészítve nem támad hiányérzete a hallgatóságnak a ritmus illetően sem.

Repertoárjukon nagyrészt saját szerzemények szerepelnek. Stummer Márton – In memory of Gábor Szabó című szerzeménye emlékezés a kissé feledésbe merült világhírű magyar jazz gitárosról.

A zenekar tagjai: Tony Pusztai – gitár, Stummer Márton – gitár, Julius Lendvay – bőgő

További fellépők:

Első nap •
17:00 - 18:00
Stég színpad
1 2 3 5