Fellépők A-Z

Zolbert ELMARAD

Klub színpad

Tájékoztatjuk kedves Látogatóinkat, hogy a heves esőzés okozta technikai okok miatt a mai napon (csütörtök) a Jazzma színpad koncertjei (Balogh Tamás Quintet, Zolbert) elmaradnak. A Fórum és a Játszótér színpad koncertjei zavartalanul zajlanak.

Köszönjük a megértést.

A szaxofonos, zeneszerző és producer 2013-ban “Frappé” című dalával megnyerte a Zuglói Smooth Jazz Klub által szervezett 1. Smooth Jazz Dalverseny fődíját, 2014-ben pedig a 90.9 Jazzy Rádió VII. Jazzy Jazz Dalversenyének fődíjasa lett “Friendship” című szerzeményével, amely a szakmai zsűri döntése alapján a legjobb hangszerelésért járó különdíjat is megkapta. Szintén ebben az évben zenésztársaival a VeszprémFest nagyszínpadán lépett fel a világhírű, brit The Brand New Heavies előzenekaraként. 2015-ben jelent meg “One” című debütáló nagylemeze, mely a legendás amerikai JazzTrax rádió év legjobb lemezeit és dalait összefoglaló TOP 25-ös listáján a 10. helyre került fel. 2016-ban megalapította saját borfesztiválját a Zolbert Jazz & Wine Festet, mely a neszmélyi borvidék kulturális életét építi. 2017-ben jelent meg második albuma az “Inside Out”, melyen 12 instrumentális kompozíció mellett helyet kapott Takács Nikolasszal közös dala a “Miami Nights” is. Legújabb, 17 dalt tartalmazó, élő koncertlemeze a “Live“, melyet egy 10 fős nagyzenekarral rögzített. A művész által képviselt zenei irányzat a populáris jazz színes palettáját idézi, a smooth jazz, a funk és a soul műfajok egyedülálló ötvözeteként, amelyben a szenvedélyes és pozitív hangulatok modern hangszerelésekben szólalnak meg. A produkció az elmúlt 5 évben közel 150 koncertet adott.

Zenekar tagjai:
Zolbert – szoprán-, alt- és tenorszaxofon, Tóth Marcell – billentyűs hangszerek, Riskó Tibor – gitár, Kovács Gergő – basszusgitár, Nagy Zsolt – dob