Borászatok

Felső- Magyarország – Thummerer Pincészet (Egri borvidék)

Pincészetünk alapítói és egyben a vállalkozás vezetői Thummerer Vilmos és felesége Katalin. A pincészet vezetőségének egészét a család tagjai teszik ki, a 3 gyermek, unokák, és meny egyaránt. A családi vállalkozásunk 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel az Egri Borvidéken. A kezdetek óta bővülő alapterület mára már eléri a 100 hektárt. 2013-óta lehetőségünk van a borkészítés mellett a tradícionális pezsgőkészítésre is. A generációkat átölelő tudásnak és tradíciónak köszönhetően a hagyományos megoldások mellett a modern technológiára is nagy hangsúlyt fektetünk. Borászatunkban kiemelt szerepet kap az innováció, de a „régi jó dolgok” is megmaradnak. Fontos számunkra az a minőség, mely kezdetek óta meghatározza munkánkat, így a piaci igényekhez való igazodásnál mindenekelőtt ennek megtartására törekszünk. A borászatunk központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található. A 2000 m2-es, egykori uradalmi pincét több mint 100 évvel ezelőtt kézzel vájták a vulkanikus tufa kőzetbe, melyet 2004-ben egy újabb 2200 m2-es tufakőbe vájt pincerendszerrel bővíttettünk ki. A kiegyenlített klímájú pince a legideálisabb körülményeket biztosítja a borok érleléséhez. A kiemelkedő színvonalhoz vezető út már a szőlőterületeken elkezdődik. Gondos odafigyeléssel és szakértelemmel választjuk ki a terület fekvéséhez és a föld minőségéhez leginkább illeszkedő szőlőfajtákat, majd beérés után ugyanilyen odaadással szüreteljük is azokat. A pincészet területére érve pedig minden eszköz a rendelkezésre áll ahhoz, hogy a leszüretelt szőlőszemekből a boraink és pezsgőink a már megszokott minőségben születhessenek meg.

További borászatok: