Borászatok

Debrecen Város bora – Varsányi Pincészet (Egri borvidék)

Pincészetüket 1991-ben alapította Varsányi Lajos. A több, mint 3 évtizedes működés alatt jónéhány hazai és nemzetközi elismerést bezsebeltek boraikkal, azonban kezdeti hitvallásukat mind a mai napig tartják.
A Varsányi családot és így a pincészetet is a tradíciók tisztelete, valamint a folyamatos fejlődni, újítani vágyás jellemzi. Ennek köszönhetően a több évtized alatt felhalmozott tapasztalat és az új lehetőségek harmonikus elegye kerül minden palackba.
A családi borászatunk jelenleg 90 hektár saját területtel rendelkezik, Aldebrőtől Egerszalókig a legkiválóbb dűlőkben: Ácsok, Cinege, Szent János völgy, Kerékkötő, Öreghegy, Hosszú, Királyi, Veres, Varjas. A borainkat 2014 óta Patai István főborász készíti nagy odafigyeléssel és lelkesedéssel.Fő célkitűzésünk a kezdetektől, egy olyan korszerű borászat létrehozása is, mely ötvözni tudja az Egri Borvidék tradícióit a korszerű technológiával. A kezdeti sikereket a Debrői Hárslevelű, mint Hungaricum, minőségi megújítása hozta el számunkra, illetve már a 90-es évektől készítünk kiváló minőségű Rosé borokat, melyek azonnal ismertté tettek minket az Egri Borvidéken és a borvidéken kívül is.

 

További borászatok: