Borászatok

Pannon – Gere Tamás és Zsolt Pincészet (Villány)

Pincészetünk teljes mértékben családi vállalkozás, mely évtizedek óta szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik Magyarország legdélebbi és egyben legnépszerűbb borvidékén, a Villányi Borvidéken. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, mely révén mára már az ország legismertebb pincészeteinek egyikévé váltunk. Gere Tamás neve 30 éve jelent egyet a piacon a kiemelkedő minőséggel.
Az egyre növekvő igények miatt a 2000-es évek eleje óta folyamatosan fejlesztjük és bővítjük technológiánkat és szolgáltatásainkat. 2002 – ben készült el új villányi palackozó üzemünk és vendéglátó egységünk. Majd 2006-ban a jelenleg 20 fős panziónk, most már konferencia teremmel is bővítve. A 2010 szüretet pedig már a kétszeresére bővített és új technológiával felszerelt feldolgozó üzemünkbe zajlott.
Munkánk során mindenekelőtt a terroir jegyek megőrzését tartjuk szem előtt a tradicionális borkészítéssel karöltve természetesen. Különösen fontos célkitűzés borászatunk számára a magyar fajták megőrzésének és népszerűsítésének kérdése is.
Célunk mindenekelőtt palackba zárni Villány egyedi adottságait és hangulatát.

További borászatok: