Borászatok

Tokaj – Budaházy Fekete Kúria Winery

Szőlőfajtáink a Sárga Muskotály, Furmint, Hárslevelű, illetve Kövérszőlő. Boraink készítése során csak saját szőlőt használunk, ezzel is biztosítva a átfogó törődést és odafigyelést mind a termesztés, mind pedig a feldolgozás során.
A legmodernebb gépek használatával (pneumatikus membránprés, hőmérséklet szabályozás, mustülepítés tartályban) próbáljuk megőrizni azokat az aromákat és ásványosságot, melyek méltán tették világhírűvé és utánozhatatlanná a tokaji szőlőskerteket. Az érlelés, erjesztés gönci és szerednyei, 3 évet szárított zempléni tölgyből készült fahordókban, illetve saválló tartályokban történik a választott technológia függvényében.
Hegybe vésett erdőbényei pincéinkben, melyek közül egyik, az 1650-ben épült Budaházy-Fekete Kúria alatt helyezkedik el, érleljük tökéletesre borainkat. Fontos számunkra, hogy tőlünk piacra kerülő borok már legszebb arcukat mutassák a bor szerelmeseinek, ezért palackozás után még visszakerülnek több száz éves pincéinkbe, ahol kipihenhetik a palackozás okozta „stresszt”.
Büszkék vagyunk arra, hogy a munka java részét ültetvényeikben kézzel végezzük, így nem csak sok helybélinek biztosítunk munkát, de a gyomirtók használatát is teljes mértékben mellőzni tudjuk. Többszöri zöldszüret után csak a legszebb fürtök kerülnek feldolgozásra.

 

További borászatok: