Borászatok

Balaton – Laposa Birtok (Badacsony)

Családunk alapvetően tradicionális, helyi szőlőfajtákkal foglalkozik, amelyek a vulkanikus eredetű tanúhegyek legjobb területein teremnek. A borok köré épültek a vendéglátóhelyek, ahol a kóstolók mellett izgalmas ízekkel és programokkal várunk minden Badacsonyba látogatót egész évben. Badacsony központjában, a Hableányban karnyújtásnyira készülnek a borok a látványborászatban, ahol a tartálytérben túra közben mutatjuk be a borkészítés fázisait – a pincében már pezsgőüzem is helyet kapott. A Laposa Birtok teraszán a Badacsony oldalában kóstolás közben a legszebb balatoni panoráma tárul eléd.

Fontosnak tartjuk, hogy Badacsonyt és a Badacsonyi borvidéket megismertessük a világgal. Helyben pedig szeretnénk közösséget építeni, átörökíthető értékeket teremteni, időtálló beruházásokat létrehozni és hosszú távú szemléletet kialakítani – gazdasági szempontból is. Olyan fenntartható fejlődésre törekszünk, amely összhangban van a természet ritmusával. Fontos célunk, hogy igazi életpályamodellt biztosítsunk a helyi fiatalok számára, megmutatva azt, hogy vidéken is lehet boldogulni.

Minden évben fejlődünk, bővülünk, majdnem minden évben gazdagodunk egy-egy új hellyel. 2019 egyértelmű mérföldkő a birtok életében, a Hableány felújításával és újranyitásával egy olyan modern birtokközpont jött létre, mely a régió számára is fontos közösségi tér és találkozó pont tud lenni. Végre minden egy helyen van, borbár, bisztró, borbolt is helyet kapott az épületben a feldolgozó és a pezsgő üzem mellett, valamint az irodánk is itt található. A bisztróban ülve rálátni a tartálytérre, ahol a borok tényleg karnyújtásnyira készülnek.

További borászatok: