Borászatok

Tokaj – Maison aux Pois

Hegyaljai borászat vagyunk, nem hegyaljai gyökerekkel, a világ talán legizgalmasabb termőhelyén. Fiatalok vagyunk. Lélekben mindenképp. Régóta fogyasztunk bort. Nem a másokkal való összehasonlítás tesz minket egyedivé, hanem az, hogy boraink a mi személyes tüzünkből keletkeznek. Egyedi sorsunk táplálja őket. Ehhez el kellett szakadni a megszokottól és felszínre hozni azt, ami bennünk lakik, csak bennünk és területeinkben. Ez kockázat is. Kockáztatjuk, hogy nem fogadnak el. Saját igazságunkért megkockáztatjuk ezt is.

Imádjuk Hegyalja borait, és a világ izgalmas termőhelyeit. Rengeteget kóstolunk, de ha a sajátunk kerül palackba, akkor kemények az alapelvek: arra az eleganciára törekszünk, amit mi kedvelünk, ami képes megmutatni az itteni terroirt és a termőhelyeinkben rejlő potenciált. Nem lehet hangsúlyos a hordó, nem fűthet be az alkohol és nem billenhet a folyamatosan keresett egyensúly. Szóval a számunkra tökéletes arányokon dolgozunk.

A Maison aux Pois (ejtsd: mézon o poá) borok az eleganciáról szólnak, többek között ezért is kapott a birtokunk francia nevet. A célunk kifinomult, letisztult, burgundi stílusban bemutatni a termőhelyeinket. Az eleganciát, finomságot keressük olyan szőlőfajtákban, amelyek alkalmasak a termőhely bemutatására. Ezekkel szépen dolgozik együtt a használt francia és zempléni tölgy. Vallatjuk a dűlőinket, hiszünk a terroirban, hiszünk mélyen ebben a helyben. Minden mozdulatunk ezt az üzenetet (élményt) hivatott közvetíteni.

További borászatok: